Smůla v Palačově

V neděli jsme navštívili Palačov, kde se konalo poslední kolo okrskové soutěže. Ten je znám svým kopečkem do zatáčky, kde navíc strojník nevidí na proudaře.

Nejdříve přišly na řadu holky, ty se už pár let snaží, na tomto záludném kopečku, prolomit ledy. To se jim však ani letos nepodařilo. Podklouznutí strojařky u základny a zapojení spoje k mašině přes zub ještě doplnilo vysunutí béčkové hadice ze spoje. Útok dokončen nebyl a opakování pokusu nebylo možné. Na stupni vítězů se zde holky umístily naposledy v roce 2012, od té doby je provází smůla.

Kluci mířili k předním příčkám, avšak ... Levý proudař si na základně musel počkat na zapojení spoje, na což také doplatil. K terči nestihl doběhnout, a tak si místo míření na terč dal s proudnicí taneček. Pravý proudař se s ukočírováním taky pěkně pral. Svou vinu rovněž nese strojník, který nesprávně vyhodnotil situaci a kluky na této těžké trati utopil.  Kluci si připisují také N.

Zato veteréni si došlapli na první příčku. Košík klapl, hadice byly krásně roztaženy, voda šla akorát a proudaři zastavují časomíru v časech 18,72 (LP) a 19,26 (PP).

Video muži: www.youtube.com/watch?v=YHcEAAyQcRI

Video veteráni: www.youtube.com/watch?v=FyOpoYRTgG0

Foto: hasicijanovice.rajce.idnes.cz/24.7.2016-Palacov/

H.K.